Friday, January 6, 2012

Hej alla #natttwittrare!

Någonting intressant har hänt på twitter. Igen. Och det måste dokumenteras. Innan det glöms bort.

Det som har hänt den här gången är #natttwittrare, vilket är precis vad de låter som. En tagg där den enda gemensamma faktorn är att folk är vakna på natten och twittrare - och redo att erkänna det för världen.

Om det ska beskrivas som någonting så är det som ett återuppväckande av heta linjen. Många random människor som helt okynnes kommer i kontakt med varandra, och pratar om ungefär allt mellan himmel, jord och de där tunna mellanskikten i horisonten. En behöver inte ta det hela på allt för stort allvar, och mår förmodligen bättre av att inte göra det.

Det är gemenskapen som är det viktiga.

Ni som är stavningskänsliga kanske noterar att det är tre t i #natttwittrare. Vilket onekligen har blivit ämne för diskussion - de som upptäcker det hela av en slump noterar att det mer grammatiskt korrekta #nattwittrare är långt mindre befolkat, och undrar varför. Och är oftare än inte redo att ta debatten om 'et!

Anledningarna till att det är tre T är många, men den viktigaste faktorn ligger i att det råkade bli så den där första natten när allt startade. Sedan fortsatte det, och många har börjat gilla den egendomliga charmen i att natten inte är helt hundra på twitter.

Eller någon annan stans heller.

Så om du är vaken och twittrare - hit it! Natten är ung, trots allt, och det är onödigt att vara ensam i onödan.

(:~~~~

Flattr this

No comments:

Post a Comment