Saturday, September 17, 2011

Intryck efter #pporu 4

Det goda folket här i Öret sammanträder med jämna mellanrum i fikaformat, och diskuterar de mest oväntade av saker. Vanligtvis saker som händer i Piratpartiet och -världen, men även mer obskyra saker så som vikten av vetenskaplighet i musikaliska högskoleutbildningar. Och hur lång tid det tar innan Aftonpressen slår alla rekord i löpsedelsöverdriveri genom att helt enkelt varna för DÖDS-DÖDEN.

Det är högt till tak, onekligen.

Den här veckan diskuterades ett par intressanta saker som förtjänar att dokumenteras. Den mest uppenbara är förstås det kommande valet i Tyskland, där Piratenpartei enligt alla prognoser verkar vara på väg att vinna en jordskredsseger. Med piratmått mätt, då - ingen förväntar sig egen majoritet, trots allt.

Mer lokalt behöver Ung Pirat Örebro en ny styrelse, varpå det beslutades att vi om två veckor har ett extra årsmöte för ändamålet. Ni som bor i området har fått kallelse per epost, men alla är förstås välkomna att dyka in - plats finns, både fysiskt och socialt.

Blickandes framåt så pratade vi även om den kommande politiska konferensen i Norrköping. Varje lokalavdelning får skicka två pers on the house, och det ligger i sakens natur att någon slags val av vilka dessa tu är måste göras. Vi har förstås våra lokala veteraner, men det känns inte helt rätt att skicka samma gamla samma gamla varje gång. Nya ansikten och nya intryck övertrumfar rutinen, trots allt.

Så om du är lokal och vill träffa nya pirater från långt långt borta - do droppa in på ett fika framöver, så ser vi till att du kommer iväg.

Droppa även in om du är lokal och vill träffa pirater från lite närmare håll. Vi håller till i biografcaféet (det på Drottninggatan, nära den stora gula uppochnervända kaninen), och sammanstrålar varje torsdag klockan 18.

Vi ses där!

(:~~~~

1 comment:

  1. Mårten Fjällström17 September, 2011 16:00

    Om fler vill åka så kan det kanske visa att Örebro behöver fler UP-föreningar. Det är ju ett sätt att hantera problemet med många engagerade.

    ReplyDelete