Sunday, September 18, 2011

Berlin består till 8,5% av pirater

Ibland händer det att mina medmänniskor blir lite skeptiska angående det däringa Piratpartiet. Det gick visst inte så bra i senaste valet; ni syns inte längre; vart tog ni vägen? Är det inte dags att gå med i ett riktigt parti snart?

Det är inte utan att en ibland blir lite gnällig på sina medmänniskor.

Dock. Piratpartiet är inte ett parti, och har aldrig riktigt varit det. Det är snarare en global folkrörelse som tar sig uttryck i en samling lokala partier, och än mer i en vilja att skuffa in framtiden en smula i den nutid vi redan passerat.

Vi skulle kunna dra paralleller till de gamla internationalerna, med tillägget att det är lite lättare att mobilisera och koordinera den politiska viljan nu än då.

Vilket valresultatet i Berlin - 8,5% - visar med all önskvärd tydlighet.

Det skulle kunna invändas att det bara är ett lokalt val, och ett lokalt piratparti, men det är inte poängen. Poängen är att det finns ett piratparti lite varstans, och att du vart du än kommer förmodligen kan stämma träff med lokala pirater. Och att det hela inte bara är en kortlivad tendens hos några överengagerade eldsjälar, utan en utbredd massrörelse med bokstavligen miljontals anhängare världen runt.

Vart tog Piratpartiet vägen?

Well, vi är fortfarande lika internationella som vi alltid varit. Och var du än befinner dig i världen så kan du förmodligen rösta på oss i en vallokal nära dig, såvida vi inte är i full färd med att bygga upp sådana.

Expect us.

(:~~~~

Andra om Berlinvalet: Troberg, Christian, HAX, Anders, Humlan, Maloki, SR, SvD, Al Jazeera, Fredrik, Simon, Torrentfreak, Isak, Rick, Jacob,

Flattr this

No comments:

Post a Comment