Thursday, November 18, 2010

Inbjudan

Så, min lilla minikurs i retorik växte lite. Till en början hade jag tänkt en mindre tillställning med ett dussin av mina närmaste bloggvänner i en stilla sammankomst där retorikens grundmoment diskuterades framför eldstaden. Vid överläggningar med det goda folket i Ung Pirat Stockholm kom vi dock fram till att det inte direkt fanns någon anledning att inte bjuda in de lokala och läraktiga ungpirater som råkar befinna sig i staden. Och eftersom Ung Pirat är ett av de få ungdomsförbund som inte tycker tvärtemot vad moderpartiet tycker, så fick även de vuxna en inbjudan.

Oh, och Uppsalapiraterna också.

Och Västeråsfolket. Och Örebrofolket. Och, ehm större delen av det östra distriktet. Och alla som läser det här och känner sig manade att dyka in. Och alla som ser det här eventet.

Och eftersom alla ändå redan är där så tänkte vi att kanske det vore lika bra att ha ett julbord också. Det blir gladare stämning om alla är mätta och belåtna, och folk hinner lära känna varandra under måltidens gång.

Win-win-win, med andra ord.

Now, nu kanske ni som känner er intresserade men inte nödvändigtvis är medlemmar i Piratpartiet fruktar att vi kommer att spärra igen dörren för er och tvinga er att gå hem igen. Sharing är dock fortfarande caring, så det är bara att dyka upp och njuta av sällskapet. Och maten. Och föreläsningen.

Ingen inbjudan är komplett utan tid, plats och omständigheter, så här kommer de:

Måndagen den 6:e december
Kansliet (Styrbjörnsvägen 3, T-station Aspudden. Leta efter färgen lila.)
Julbord 18-19
Föreläsning 19-21
Föreläsningen och umgänget är gratis, och julbordet går loss på mindre än en avancerad pizza.

Ämnet är förstås retorik, med visst fokus på hur kommunikation fungerar och hur en kan kommunicera effektivt. Tanken är att försöka ge en grund att stå på för att snabbt kunna komma förbi den där känslan av att inte veta vad en ska säga, och ge handfasta insikter i hur en retoriker tänker - utan att för den skull använda massa svåra ord. Svåra ord är motsatsen till effektiv kommunikation.

Det kommer att bli ungefär som den här bloggen, med andra ord. Fast med lite mer fokus, och lite mer humoristiska mellanspel.

Vi ses där!

(:~~~~

Flattr this

No comments:

Post a Comment