Saturday, February 18, 2012

Licens på pirater

Kulturen är hotad, och om vi inte tar krafttag i frågan nu så kommer den att försvinna helt och hållet inom vår generation! Om inte den rådande politiken ändras och mer görs för att stärka kulturens ställning, så kommer den över tid att utarmas och eventuellt även försvinna. Den stora krisen är nu, och vi måste få bukt med gratisätarna innan de har jämnat vårt kulturarv med marken!

För en gångs skull är det inte kultursektorns organiserade mellanhänder som tagit ton i dylika ordalag rörande pirater, utan samerna rörande vargar. Vilket kom som något av en överraskning, men - de gjorde det.

Nu är frågan - är de två argumentationslinjerna parallella, och kan pirater likställas med vargar?

Om du svarar ja på den frågan, så hoppas jag att din inställning till vargjakt inte är "shoot to kill". -

Flattr this

3 comments:

 1. "När en pirat hamnar på en sida fylld med filer, då väcks dess jaktinstinkt gång på gång. Filerna är hjälplösa och piraten browsar ofta runt på sajten och kopierar, igen och igen. Ofta konsumerar inte piraten allt som den kopierat heller. Det är ett oerhört slöseri".

  Folk som tankar lite random, följer instinkten: Vargpirater. Så föds en typologi. Och som alla typologier som någonsin skapats, är även denna grovt missvisande. Men en underhållande fantasi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Och innan lingvistikens "typologi" föddes var där retorik och återuppstånden topik. MI är förblindad av skriften och "tänker" - alltså är han... en typ, en ännu-inte bekräftad omedveten handlings medvetna...

   I stället borde han här tagit för givet: "Jag talar, alltså talar jag"... om nu någon vill lyssna.

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete