Wednesday, July 21, 2010

En stillsam fråga

Om nu Copyswede tycker att vi kulturskapare som använder oss av inspelningsbara medier i vår verksamhet borde betala en straffavgift för att införskaffa dem - borde de inte då i rimlighetens och konsekvensens namn kräva en likadan för oss som använder skriftliga sådana? Dvs på papper och pennor? Eller, för att verkligen hänga med i tiden, per blogginlägg?

Det är ju trots allt viktigt att vi kulturskapare får betala jagmenar betalt.

Flattr this

6 comments:

 1. Hehehe, där satte du verkligen fingert på någonting. Genom att straffskatta hårddiskar så kommer de ju i princip att sno en slant från varje pirat som är negativ till deras existens. Man måste liksom ha dator för att hänga med i PPs svängar. Fan vet om inte Copyswede har fått hybris och vill spela i samma liga som staten. Den kan man ju som bekant vara hur skeptisk till som helst, men ändå måsta betala till.

  /Smen

  ReplyDelete
 2. Papper är (vad jag vet) inte belagt med avgift, men kopiering på det är det. Istället för ett schablonsystem som privatkopieringsersättningen måste man köpa licenser för att kopiera ur t ex tidningar, läromedel och annat tryckt material. Det är lite krångligare, men syftar också det till att upphovsmannen ska få en kompensation.

  ReplyDelete
 3. Jag tycker att människor borde betala en speciell avgift för att få prata med. För man historier vidare genom att återberätta dem så känns det rimligt att man ska få betala för det också.

  ReplyDelete
 4. Om man nu som leverantör av internet blir tvingad till att lagra loggar på ens användare. Kommer man också bli tvingad till att betala straffavgiften på hårddiskar för att lagra loggarna?

  Loggar vid mycket belastning blir lätt ganska många gigabyte på kort tid.

  ReplyDelete
 5. Är det inte problematiskt i sig att man tar betalt per del av enhet eller i styck? Räänkar man med 1 kopia per enhet eller styck, kan det va så att det finns fler inom samma?

  ReplyDelete
 6. Mest problematiskt är att Copyswede är ett privatbolag som vill ha vinst.För att kunna Parasitera på vanligt folk med feta löner bonusar.Upphovsmännen får nästan inget av kakan.
  de feta bolagen typ Sony och Warners tar alla
  pengar kreatörer upphovsmän får nöja sig med endast en bråkdel.Någon direkt ersättning till upphovsmän ges ej endast utsugarna får pengar av CopySwede.Någon redovisng av vart pengarna går ges ej summan av vinst redovisas ej!

  ReplyDelete