Friday, October 7, 2011

Reepalu och det politiska medborgarskapet

En av de stora fördelarna med det offentliga samtalet är att en får reda på när en gör bort sig. Kejsaren må gå omkring i vilka kläder som helst, men så fort hen går utanför dörren så får hen utan vidare omsvep reda på att hen är både naken och dessutom någonting annat än kejsare. Månne en pajsare, den konstitutionella monarkin till trots.

Det är därför tillrådigt att inte kasta sig ut i det offentliga samtalet med käften före, och i stället bör en anamma en mer konservativ approach. Ha ett mindre samtal med sina lokala medmänniskor, och försöka se hur de reagerar på ens idéer. Om de omedelbart börjar skratta ut en och kalla en för ett principlöst pundhuvud, så finns det all anledning att tänka om det hela en smula. Kanske försöka omformulera, eller ännu hellre konsultera någon kunnig lokal person som kan peka ut varför den där inledande reaktionen inte var så positiv som en hoppades.

Now, en kommer förstås få reda på det med besked om en slänger ut idén i det offentliga samtalet, vilket onekligen är en lärorik erfarenhet. Men hur lärorikt det än är så finns det inneboende fördelar med att slippa få besked om att en är en pajsare och ett principlöst pundhuvud - särskilt om en råkar arbeta med politik, där sådana besked är döden för ens förmåga att göra sitt jobb.

Jag har inte bakgrunden till Reepalus utspel om tillfälliga medborgarskap, men jag anar att hen framöver kommer att vara ytterst försiktig med att testa sina idéer på lokala kontrollgrupper för att se ifall de går hem eller inte.

Intet ont som inte för någonting lärorikt med sig.

Gammlmedia: SvD, Sydis, DN, SvD2, Exp, Exp2, Sydis2, SVT,

Bloggar: Högberg, Edvin, Jensen, Frihetssmedjan, Moberg, Ola, Jämlikhetsanden, Tokmoderaten, Johan, Böhlmark, Annarkia,

Flattr this

3 comments:

 1. Ja det var ju synd att utspelet slutade så illa. Annars var idén utmärkt. Släng ut alla kriminella nysvenskar.

  ReplyDelete
 2. Det euro-arabiska partnerskapet gynnar implementeringen av islam i Europa, all kritik mot islam kriminaliseras och slutligen förbereds en långsiktig sammanslagning av Europeiska unionen med arabvärlden.

  Förtydligande: De europeiska institutionerna har nyligen skapat en stiftelse för att kunna implementera och genomföra ovan nämnda mål. Stiftelsen kommer att främja förändringar inom utbildning och kultur med fokus på religion och inlärning av arabiska som huvudsakliga ämnesområden. Istället för att fokusera på vetenskap såväl naturvetenskaplig som samhällsvetenskaplig och nutida kunskap kommer Europeisk utbildning till följd av stiftelsens agerande att återgå till tidig medeltid. Stiftelsen ämnar indoktrinera journalisthögskolor samt utveckla arabiska tv-kanaler i Europa; detta innebär att stiftelsen avser influera samtliga medborgare i hela Europa oavsett om de är barn, studenter, journalister eller forskare.

  Detta kan vara bra att veta för folk, så att de inte står undrande inför framtiden.

  ReplyDelete
 3. Anon1: jag anar att det fortfarande finns lärorika saker kvar i historien. Om en gräver lite. ;)

  Anon2: om du använder mig som mindre kontrollgrupp inför ett framläggande av samma åsikt inför allmänheten - så är det något av en skyldighet från min sida att påpeka att du framstår som en paranoid konspirationsteoretiker som druckit lite för mycket cool aid och skulle må bra av att byta intellektuell miljö i några veckor.

  I all korthet.

  ReplyDelete