Tuesday, June 5, 2012

Potentiella kunder

Jag har sedan tid haft en idé om att starta ett företag vars primära sysselsättning är att bygga specialiserade låtlistor till restauranger.

Det kanske låter lite märkligt, men tänk på saken - när du kliver in på en restaurang för första gången, så är stämningsmusiken bland det första som når ditt intryck. Och det krävs nog ingen överdriven utläggning för att beskriva skillnaden mellan att mötas av en väl avvägd blandning av passande diskreta musikaliska alster - och att mötas av en radiokanals obalanserat skränigt allmänna ljudmatta.

Om inte annat så tänker du på det från och med nu.

Grejen är förstås att den däringa musiken inte riktigt väljer sig själv, och det krävs ett himla jobb för att veta vad som bör vara med på låtlistan i fråga. Det är inte direkt ett recept på framgång att driva en indisk restaurang till tonerna av Dr. Bombay, trots allt.

Men med allt annat som ingår i att få en restaurang att fungera - logistik, pappersarbete, kundservice, marknadsföring, what have you - så har en inte riktigt tid att sätta sig ner och i lugna former lyssna igenom några timmar potentiell musik som skulle kunna utgöra stämningshöjare. Det förpassas - som så många andra saker - till listan över saker en kan företa sig En Dag. Strax under ambitionen att städa vinden, ringa den där släktingen och skriva det där inlägget. Och tenderar därmed att förbli ogjort tills det blir bortglömt.

Tills någon påpekar att - hoy, det här kan göras av någon annan. Och det enda du behöver göra för att krydda dina kunders upplevelse lite extra är att gå in på den här hemsidan och fylla i lite information om vem, var och hur -

Du anar potentialen här.

Flattr this

7 comments:

 1. "STÄMNINGSMUSIK" LOL!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag skulle vilja tillstå att radioskvalet är ostämningsmusik, men det är ett annat inlägg. ;)

   Delete
  2. Kan det månne funka att kommentera på den här bloggen om jag prövar en annan vävläsare?

   Delete
  3. Björn Persson05 June, 2012 16:35

   Ser man på. Låt se om jag kan uppge mitt namn också.

   Jag ville egentligen bara säga att du har en konkurrent:
   http://pro.jamendo.com/music-for-public-spaces

   Delete
  4. I knew it! Goda tider. ^^

   Delete
 2. Något att lägga upp på idepedia.se kanske?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Månne. Jag får undersöka vid tillfälle. ^^

   Delete