Thursday, June 2, 2011

Blogger vs Google +1: lite problemlösning

Som ni kanske eller kanske inte vet så rullade Google ut en +1-knapp för internet igår. De av er som sitter på Blogger har kanske eller kanske inte upptäckt att sådana knappar dykt upp automagiskt bredvid de där andra share-knapparna som ligger under era inlägg.

Jag gillar hela den här grejen med att göra det lättare för folk att visa kärlek på internet, så givetvis tycker jag idén är +1. Dock blev jag lite förbryllad över att knapparna bara visades på framsidan - dvs här - och inte under de enskilda inläggen.

Det är ju trots allt något av en omväg att folk ska behöva springa till framsidan för att göra en +1, och så kan vi inte ha det.

Efter lite letande hittade jag en lösning, dock. Den är inte komplicerad, men den kräver lite petande i HTML-koden. Om du är som jag och blir lite nervös av att peta på sådant, så ta helst en backup och/eller konsultera en nörd innan du börjar.

Det en behöver göra för att få +1-knappen att visas även på specifika inlägg, snarare än bara på framsidan, är att kopiera in textsnutten  <script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script> precis innan textsnutten </head>.

Sedan fungerar det, magiskt nog.

Now, Blogger lär fixa det här inom snart, så om du känner dig obekväm med att peta i HTML behöver du inte känna dig tvungen. Om du däremot vill ha knappen NU, så är det bara att klippa och klistra..

Jag hoppas jag hjälpt minst någon med detta. Det är alltid kul med nya funktioner, men inte lika kul med nya buggar.

Läs även Emmas och Magnus tankar på temat +1.

Cheers!

(:~~~~

Flattr this

2 comments:

  1. Jag har ingen +1-knapp i min blogg :(

    ReplyDelete
  2. Inte för att jag vill ha en, den passar inte in i färgschemat... men om de gör så att en kan välja färg är jag på!

    ReplyDelete