Thursday, June 2, 2011

Starcraft 2, you say?

Det bästa sättet att göra världen bättre är att prata om sådant en gillar. Och sålunda tänker jag nu prata om mina favoritcastare när det gäller den ädla sporten Starcraft 2.

Ty en sport är det. Och det finns en mycket hängiven och engagerad fanbase som kan argumentera för det tills Moldavien vinner fotbolls-VM.

Låt listandet börja.

De dagar då jag bara vill se en kommenterad match utan vidare krusiduller så rullar jag in hos Crota. Kommenterandet är sakligt, initierat och opartiskt - du känner igen det från professionella sportkommentatorer, och den berömda "det räcker med att lyssna"-faktor infinner sig oftare än inte. En solid castare, med andra ord.

När jag vill ha lite mer krusiduller så står Ahnaris redo, och växlar skickligt mellan att ge bakgrundsinfo om spelarna och komma med spontana men humoristiska stickspår - samtidigt som matchen kommenteras. En balanserad castare, sålunda.

Det är inte många som känner till det, men jag och Husky är födda på precis samma dag. Bokstavligen. Men det är inte därför jag diggar hens kommenterande, utan snarare för att hen är som Ahnaris. Fast tvärtom - specifikt då när det gäller förhållandet mellan saklighet och krusiduller. Du kommer förstå om du jämför de tu.

När det gäller galningarna på LagTV så skulle jag tippa på att det går att se dem med god behållning utan att ens känna till vad Starcraft är för någonting. De är, i all enkelhet, störtroliga (eller stört roliga, beroende på), och om en inte är försiktig så kommer en vakna mitt i natten och småfnissa åt någonting de sade för länge sedan. Aweseome är bara förnamnet. (Life tip: titta inte på dem innan du ska göra någonting som innehåller fnissförbud.)

För lite extra synergieffekt så tittar de tre sista dessutom på varandras kanaler, och smyger in referenser lite här och var.

Med det sagt vill jag passa på att pinga två andra SC2-nördar i min närhet, och fråga både dem och er andra om ni har några egna favoriter som jag missat? Tipsa gärna om dem nedan.

Cheers!

(:~~~~

Flattr this

2 comments:

 1. Självklart kan du få tips om lite SC2-casters!

  Jag skrev om just e-sport som en upplevelse för ett år sedan, där jag också tipsar om några olika casters.

  Lakes Lakonismer: Hur delar vi våra upplevelser - om en fragmenterad framtid och Youtube

  Ett par av mina favorit-casters:

  Day 9!!!
  Oavsett om man gillar honom eller inte så måste ju Day9 nämnas när man pratar om SC2-kommentatorer! I sina vanliga shower (4 dagar i veckan) är han analytisk och ganska seg, men syftet där är inte att underhålla utan att utbilda. (Undantaget är dock Monday Funday, som är både roliga och utvecklande.)

  Men han är inte alltid lika seg, när han kommenterar matcher live är han en helt annar person. Lyssna tex på matchreferaten från avgörande final-matchen i TSL3 mellan svenskarna NaNiwa och ThorZaIN, där hans co-caster föll bort så Day9 fick köra sista halvan av matchen själv. Jag får gåshud bara jag tänker på det!

  Youtube: Game 7 - Dignitas.NaNiwa vs mouz.ThorZaIN - TSL3 Grand Final (det är en spellista med alla sju final-matcher.

  Day9 blir lämnad "ensam" vid cirka 09:30 in i matchen...

  Day9 gör också sina co-casters bättre. Jag har hittat flera andra bra casters via Day9. Till exempel PJ, Apollo, Chill och DJWheat.

  Här hittar man är Day9:s Pod-arkiv

  TotalBiscuit!
  En annan som förtjänar ett omnämnande är TotalBiscuit, också känd under namnet "Cynical Brit". Han tillhör nog samma kategori som LagTV, eftersom han först på senare tid har börjat förstå Starcraft 2 som spel. Fram tills nu har han mest kommenterat på ren och skär spelglädje!

  Andra casters
  Man kan också hitta en hel del bra casters eller personliga favoriter genom att följa live-sända turneringar. Det pågår ofta en eller ett par turneringar varje kväll. Bland annat NASL, som ofta plockar in gäst-casters.

  Många live-sändningar hittar man via Team Liquid:
  Team Liquids streams

  Jag har skrivit en hel del om SC2 på bloggen. Ofta brukar det bli ganska mastiga postningar med mycket länkar och inbäddad video, så troligtvis hittar man lite läsvärt den vägen:

  Lakes Lakonismer: Alla inlägg om Starcraft 2

  Ursäkta ta mitt svar på pingen är lite fördröjt, jag har ju varit på LinCon hela helgen...

  ReplyDelete
 2. Många tips indeed. Danke! :3

  ReplyDelete