Saturday, August 18, 2012

Det billigare alternativet

Jag nås av nyheten att någon lyckats ta 150 000 kronor i betalt för att skriva en debattartikel. Jag misstänker också att det är ytterst många som tänker tanken att det vore fett awesome att vara den personen.

Men. Om det krävs 150 000 kronor för att skriva en debattartikel, så finns det fog för att misstänka att det någonstans gått inflation i vad saker kostar. I stället för att spekulera i orsaker till varför det helt plötsligt blivit väldigt mycket dyrare att få saker gjord, så vill jag anföra ett alternativ.

Mig!

Ni ser, för 150 000 kronor så kan en få ut väldigt mycket av mig. Jag har för enkelhets skull skrivit en lista över vad som kan hända när jag och nämnda summa händer samtidigt.

Jag skulle kunna inte bara kunna skriva en debattartikel.

Jag skulle kunna skriva en debattartikel. Om dagen. I fem år.

Jag skulle inte bara kunna hålla kurser i hur debattartiklar skrivs.

Jag skulle kunna hålla kurser i hur debattartiklar skrivs. Fem gånger i veckan. I fem år.

Jag skulle inte bara kunna ge personlig rådgivning i konsten att debattartikelförfatta.

Jag skulle kunna ge personlig rådgivning i konsten att debattartikelförfatta. Kontinuerligt och pedagogiskt strategiskt. I fem år.

Jag tror ni förstår tendensen. Jag är långt billigare än den där personen som bara kunde få till en enda artikel. Både på längden och på tvären.

Så nästa gång det är dags att se över den där överskridna budgeten - ring mig!

Ibland är det inte svårare än så att spara pengar. Tro det eller ej.

Flattr this

2 comments:

  1. Meen...? Hur ska debattartikelförfattarna få betaaalt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alla dessa gratisskrivare som bara skriver saker helt gratis. Eller nästan gratis, jämfört med det rådande artikelpriset. Konkurrerar ut hela skrivarmarknaden!

      Delete