Thursday, August 25, 2011

#ac4e: När internet händer

Någonting intressant hände just. Jag och några envetna kvarlevor i #svpol - hoppet är det sista som överger en - började helt okynnes prata om prospektet att bilda ett band. Impulsen kom från den eviga konspirationsteorin om PK-maffian, och de eviga anklagelserna om att vi är den. Vi tog det helt enkelt på orden och tänkte - hey, visst vore det lite småcoolt att göra någonting under namnet PK-maffian?

Sedan morphade diskussionen en smula, och namnet byttes ut mot det självklara Awkward C4 Eskimo, eller #ac4e. Till slut såg det ut så här:

Viss lulzfaktor, som ni ser.

Poängen här är inte att påpeka att det här hände, eller att det är någonting ovanligt. Snarare är det så här internet fungerar - någon slänger ur sig en random kommentar, någon annan svarar, någon tredje spinner vidare, och vips så är saker igång. Om det inte hade varit mitt i natten och alla varit på glatt skämthumör, hade vi kanske varit i full gång med att sätta upp en blogg i detta nu. Eller skriva ett manifest, eller what have you.

Steget från idé till handling är kortare än kort, och många goda initiativ har påbörjats av just såna här infall.

Nu gjorde vi inte mer än att riffa på fördomar om obskyra storproduktioner och märkliga musikaliteter, men om vi hade varit på språng och på humör så hade vi - ett par personer som inte riktigt kände varandra - kunnat vara igång med någonting som innan någon vet ordet av förändrar världen.

Det är så internet fungerar. Det är däri dess revolutionära, mobiliserande potential till förändring ligger.

Hur använder du ditt internet?

Flattr this

No comments:

Post a Comment