Monday, August 30, 2010

Veckans 2022, v3.0

Det har varit en omvälvande vecka på 2022.nu, inte minst då chefredaktören har uppfyllt sin livs dröm och rest iväg till Kina på obestämbar tid. Dock. Detta låter inte oss på redaktionen slöa till, utan vi fortsätter likväl att kämpa för att se till att det varje dag klockan tolv prick dyker upp en ny framtidsvision - precis som den här veckan.

Den började med att Anders skrev om hur fildelning kan rädda liv - bokstavligen. Utan större pardon, om men eller omsvep.

Efter denna starka öppning välkomnade den välrenommerade Joshen oss till framtiden - och det med besked som inte lät vänta på sig i kommentarsfältet.

Därefter hoppade den kände centerpiraten Lake in och beskrev ett stilla morgonmöte inom Centerpartiet med "bara" 20 000 deltagare. Jag vill drista mig att påstå att den ljusnande framtid är partioberoende.

Med detta sagt stack Isak in huvudet och beskrev hur applicerad remixkultur ser ut, i all korthet. Frågan är om vi i just det avseendet inte redan lever i framtiden.

Fredagen bjöd på ännu ett partiöverskridande inslag, där Henrik - ibland känd från Livbåten och desto mer känd inom Socialdemokraterna - skissade på en framtid där gränsen mellan teknologi och biologi inte riktigt går att urskilja längre. Om den nu går att göra det i dagsläget, med pacemakers, dialysmaskiner och andra mer eller mindre cybernetiska tillägg till våra biologiska funktioner.

Lördagen bjöd på en ung Toni (ingen länk - än; hjälp gärna till med ambitionen att få henom att börja blogga) som skrev om de ekonomiska fördelarna med nätneutralitet. Hen må ha några år kvar i skolan, men jag undrar om inte den utbildning hen får genom sin insocialisering i Piratpartiet kommer att göra skolgången till en dans på en räkmacka.

Och så, slutligen, gårdagens inlägg av Jerry, som är inne lite på samma tema som Henrik. Det går inte att förneka att det finns en viss koppling till Jardenbergs inlägg för länge sedan, då det är något av ett svar på detta - även om det står väl även på egna ben, med sina utsvävningar om skrivandets natur i en digital era.

Nu fortsätter arbetet med nästa veckas texter. Tro det eller ej, men vi går in på sjunde veckan nu. Sjunde veckan av visionärt framtidstroende - och vi fortsätter hela vägen fram till valet.

Och bortom det - tja. Det återstår att se. Inte sant?

Flattr this

5 comments:

 1. Japp, den ljusnande framtid är partioberoende. Jag valde ju bara at skriva den från min horisont, av naturliga skäl.

  Och tack för sammanfattningarna, det är lätt att missa någon text då jag inte lagt in dem i RSS-läsaren...

  ReplyDelete
 2. Det gäller att gräva där en står. Det minskar på logistiken och placerar marken inom räckhåll. Onekligen. ^^

  ReplyDelete
 3. Måste bara tacka för en mycket bra redigering! Allt i texten jag reagerade på att jag borde ha ändrat när jag läste genom det jag skickat är bortslipat - snyggare än jag hade gjort själv. Och bilderna som sitter där ...

  ReplyDelete
 4. Visst lever vi i det, men det är fortfarande inte lagligt :-((((

  För övrigt blev jag väldigt berörd av Henrik Brändens. Utmärkt bidrag!

  ReplyDelete
 5. Henrik: jag vidarebefordrade ditt tack till resten av redaktionen, och de blev närmast rörda till tårar. Tänk att lite uppskattning kan göra så mycket. :3

  Toni: aye. Väldigt många har funnit något av ett hem inom rörelsen. Kanske inte inom partiet, men väl hos de människor som ingår i det. ^^

  Isak: vi jobbar på det. Ju. :D

  ReplyDelete