Sunday, August 29, 2010

Osäkra väljare

Jag befinner mig i en ganska kul situation. Det kanske inte är någon större hemlighet att jag hör mer hemma i ett visst parti än andra, vilket då gör mg en smula partisk inom det partipolitiska. Det är dessutom ingen större hemlighet att samma politiska parti inte ställer upp till vare sig kommunal- eller landstingsval just här där jag bor, vilket då gör det nödvändigt för mig att leta efter andra alternativ. Som synes ett kul läge, eftersom det tillåter mig att vara både synnerligen partisk och väldigt öppensinnig på samma gång.

Eller, som vissa skeptiker brukar fråga mig ibland: om du var tvungen att rösta på NÅGONTING annat än Piratpartiet, vad skulle det vara då?

Det är en sån där fråga som drabbar mig rätt ofta på sistone, och det lär bli mer av den varan ju närmare valet kommer. Den gode Laakso skrev nyss om ovissa väljare, och det var först i och med läsandet av det inlägget som det helt och fullt gått upp för mig att, heey, jag är två tredjedelar osäker! Det går fortfarande att kampanja om mig!

Så å ena sidan är jag med och driver kampanj för en viss given part; å andra sidan är jag målgrupp för det kampanjande som pågår från ungefär alla andra parter.

När valstugorna sparkade gång här i Örebro tog jag mig dit och hade pratstunder (av varierande längd) med de olika representanterna. Förvisso iklädd en inte helt diskret partifunktionärströja, men likväl - det var överraskande hur snabbt en väl fungerande dialog uppstod mellan mig som osäker piratväljare och de ömma torgpartisterna när vi väl kommit fram till att vi inte var konkurrenter just där och då. En fungerande och konstruktiv dialog som än idag ger mig anledning att tänka till både en och två gånger.

Jag är fortfarande till två tredjedelar osäker, och jag vet att det fortfarande finns en hel drös pirater där ute i en liknande situation, så jag vill därför ställa samma fråga på ett lite större plan: varför ska jag som uttalad pirat (och som studentungdom, om du vill ha bonuspoäng) rösta på just ditt parti?

Ordet är ditt.

Flattr this

4 comments:

 1. Jag säger som Mikael Wiehe under EU-valet 2009:
  http://open.spotify.com/track/2ZOViEfvZx3CDdlF7hoUi1 :)

  ReplyDelete
 2. Ack. Den som ändå kunde tala i termer av URL-er. ;)

  ReplyDelete
 3. Beror hur det ser ut i din kommun. Är S korrupt? Det är dom här uppe där jag bor. Är dom det, så rösta borgerligt för att låta S skämmas en mandatperiod! Dom är sjukt bra på att prata ideologi osv, men dom klarar inte av att leva efter den någonstans.

  Här i Luleå röstar många borgare på S i kommunvalet. För att S bedriver sådan bra privatiserings politik osv. De sitter och jäser på skitfeta löner, och vägrar släppa fram yngre från ssu osv. Makt korrumperar och det är pengarna som korrumperar makten.


  I Jokkmokk har V lierat sig med borgarna för att stänga S ute.

  Men är din kommun en kommun där S inte regerat ostört i 30 år i streck, så är dom kanske inte så korrupta. Då gäller det att rösta så vänster som det bara är möjligt! Utan att dom är tvättäkta kommunister som älskar övervakning och kontroll!

  ReplyDelete
 4. Jag röstar inte i Örebro, men Ola Palm, Mp tycker jag verkar ganska vettig. Han har visserligen ingen åsikt om fildelning, men han vill riva upp FRA och är mot ett förbud mot att vara med i rasistiska organisationer. Framförallt, ur min synvinkel, är han medveten om oljetoppen. Men det kanske inte är så viktigt ur ditt perspektiv..?

  Så här beskriver han en av sina hjärtefrågor:

  "Sluta prioritera kulturprofitörer högre än personlig integritet och möjligheten att bekämpa t ex exploaterig av barn."

  Här är han på valpejl i alla fall

  http://valpejl.se/kandidat/44128/Ola_Palm?category=10#profilkompass

  Det angår som sagt var inte mig, men since you ask...

  ReplyDelete