Sunday, August 29, 2010

Valsedelsdistribution

Ett märkligt fenomen är att vi i Piratpartiet - trots att vi fick över 7% av rösterna i det senaste valet - fortfarande måste distribuera valsedlar för egen maskin till vallokaler och förtidsröstsställen. Det går att tycka lite vad som helst om detta, men fenomenet kvarstår: it has to be done.

Och vi har fortfarande platser kvar att göra det på.

Om du känner att, aye, jag kan hjälpa till med att se till så att den demokratiska processen kan fortsätta fungera även i framtiden - så gå in här och se vilka vallokaler i din närhet som behöver piratuppmärksamhet. Om du vill prata med en lokal funktionär och få deras syn på vad som behöver göras, så gå in här och leta upp deras telefonnummer och RING. Omgående. De blir gladare än gladast av att få all hjälp de kan få, och det underlättar utdelandet om koordinering sker.

Det vore ett oerhört misslyckande för alla inblandade om vi skulle förlora röster på grund av att vi inte har röstsedlar på plats redan från dag ett, så det är med andra ord oerhört viktigt att de är just det. Varje förlorad röst är ett steg längre bort från 4%, och varje insats för att förhindra förlorade röster är en synnerligen god gärning. Din insats spelar roll!

Förtisdröstningen sparkar igång på onsdag, så dag ett är SNART. Det är därför viktigt att vi kommer igång med de sista vallokalerna så snart, fort, snabbt och omgående som möjligt. Med betoning på omgående - det är nu eller aldrig, och om det någon gång ska göras så är det nu som gäller. Det finns inget sen - sen är nu.

Så låt oss boosta upp den där siffran av bokade vallokaler, shall we?

Flattr this

3 comments:

 1. Fel!
  I senaste riksdagsvalet fick Piratpartiet 0,63%.
  Ett EU-val har ingen likhet med ett riksdagsval.
  Hederlighet - tack.

  ReplyDelete
 2. @minata; Magnihasa skriver faktiskt bara "i det senaste *valet*". Och i det senaste valet, EU-valet, fick PP 7,1%. Så för att vara petig så är det du som har fel.

  ReplyDelete
 3. Minata! Jag har skrivit massor av inlägg om intellektuell hederlighet, och du har av någon anledning inte kommenterat på någon av dessa! Hur tänker du nu? ;)

  Jonne: indeed. Det tycks finnas en hel uppsättning olika versioner av begreppet "det senaste" eller "förra", som gör det till ett veritabelt minfält att tala om det senaste/förra valet. Jag har till och med drabbats av folk som säger att PP fick NOLL röster och att Obama blev vald i det senaste valet. Jag menar - wtf?

  ReplyDelete