Monday, August 23, 2010

Hur ska artister få betalt?

Svar - genom att fildela järnet ur sina alster!

Se bara på Mad Cranium. Det finns en övervägande risk att du inte känner till dem, aldrig har hört talas om dem och förmodligen aldrig skulle ha hört talas om dem såvida jag inte jag skrev om dem. Och varför skriver jag om dem?

Jo, för att de alldeles nyss - för mindre än en timme sedan - släppte sitt nya album och tillhörande musikvideos fritt för nedladdning. I och med detta har de alltså gått från att vara helt okända till att stå i fokus för ett blogginlägg som med försiktiga uppskattningar kommer att ha lästs av tusentals läsare. Helt plötsligt har de övergått från att vara en obskyr lokal affär till att bli ett ämne för diskussion - och vad är det som diskuteras?

Tja. Du kan utan större besvär ta reda på det här. Helt momsbefriat!

Och om du känner att du vill boka bandet för en spelning så anar jag att de är helt öppna för förslag. Helt okynnes.

Flattr this

2 comments:

  1. Funkar inte riktigt om alla slapper sin musik pa det sattet dock, savidare folk inte laser en jaaavla massa bloggar plus en del andra forutsattningar.

    ReplyDelete
  2. En del andra förutsättningar så som att, säg, större delen av en generation socialiserats in i ett internetsamhälle och har en inre moralkompass som säger att frivilliga donationer är en bra och självklar sak?

    Jag är böjd att hålla med dig. :3

    ReplyDelete