Tuesday, August 24, 2010

Veckans 2022, v2.0

Det har varit en intensiv vecka på 2022 - så intensiv att den i viss mån fortfarande pågår, och flyttade möjligheten till en sammanfattning tills idag. Ni vet hur det är.

Veckan började med att Oscar Swartz skrev om John Lennon. Ni vet. Den Oscar Swartz om den John Lennon. Det är precis lika episkt som det låter. Check it out.

Det fortsatte lika storslaget som det började, med Infallsvinkel som skrev om kulturskapande i praktiken. Ett ämne som vi kulturskapare förvisso skriver för lite om emellanåt.

På lillördagen skrev vårt unge stjärnskott Lucas om frihet, och det är svårt att tro att hen inte gått klart grundutbildningen än när en ser det som skrivits. Unga talanger är ofta oupptäckta sådana, och redaktionen är stolt över att hjälpa världen upptäcka dem.

På torsdagen åt vissa både pannkakor och ärtsoppa, men den gode Gonte skrev i stället om en framtida valvaka och de vardagsbestyr som hör därtill. Vissa saker förändras aldrig, tycks det som.

Fredagsfirare kunde glädjas åt att triumfen slagit till. Men det är inte vilken triumf som helst, utan vemodets triumf, och Jan-Olof gjorde en betraktelse över hur framgång inte alltid är den ljuvaste av safter.

Framtiden är inte bara någonting som kommer att inträffa, utan det är någonting som kommer att inträffa för både dig och mig. Det rör sig med andra ord om en personlig framtid, och Mikael skissar på hur en möjlig sådan kan se ut.

Och i söndags skrev jag om hur goda föresatser i sig själva inte är tillräckliga, utan att vi måste ha mer än bara framtidstro för att säkerställa en god framtid. Det är en tung text, och jag lär återvända till den lite då och då framöver.

Hursomhelst, det var veckan som gick. Vi på redaktionen garanterar att det kommer att bli precis lika läsvärt även den här veckan - och ni kan redan nu gå in om läsa de två första bidragen, från Anders respektive Joshen.

Cheers!

Flattr this

No comments:

Post a Comment