Thursday, August 12, 2010

Erase/Rewind

Min gode kollega Jan-Olof påpekade just att en väldigt passande sammanfattning av den inställning Piratpartiet har när det gäller integritetspolitik är "erase/rewind". Dvs sudda ut alla dessa nya integritetskränkande lagar som dykt upp på sistone och, för den juridiska enkelhetens skull, om möjligt backa tillbaka till en lagstiftning som fungerade bättre.

Eller, rättare, som fungerade, rent generellt, i stället för att leda till de tusen orimliga konsekvenser vi ser idag. Så som, exempelvis, skattesystemet, där varken medborgare eller tjänstemän vet vare sig in eller ut i de många tusen nya situationer som den inte längre helt nya informationsteknologin försätter oss i.

Om det mot förmodan inte är möjligt att backa - tja, då får vi väl sudda och bygga ett nytt operativsystem för Sverige. I all sublim enkelhet. Det står dock fullständigt och totalt klart att den ordning vi har idag inte riktigt fungerar, och att någon slags förändring måste till. Och, än mer, att vägen framåt inte riktigt är en väg av förfining av den rådande ordningen.

Det är val om sex veckor. Det är dags att göra om och göra rätt.

Hälsa dekadansen från oss.

3 comments:

 1. Erase/rewind verkar vara lite väl våghalsigt. Hur har man koll på vad man raderar innan man spolar tillbaka?

  Jag skulle föredra rewind/overwrite.

  ReplyDelete
 2. Jag utgår lite från att det finns ett historiskt minne hos folk, och att vi inte lever i ett historielöst vakuum. Om detta minne inte funnes så vore det ju nästan värre än allt annat tillsammans. >_>

  ReplyDelete
 3. Jag tycker vi börjar med en Eject. Vi måste först kicka ut de som ställde till röran vi nu sitter i.

  ReplyDelete