Wednesday, June 30, 2010

Skepp ohoj!

Det närmar sig inte riktigt horisonten ännu, men det sista seglet är trimmat, det sista däcket svabbat, den sista hårddisken lastad och den siste frivillige sjömatrosen flattrad. Inom kort är det dags för avfärd för vårt mest bokstavliga av flaggskepp, Arwen, som kommer att åka från Strömstad till Oslo via Malmö, och stanna upp vid diverse hamnar under färden gång för att möta både pirater, lokalbefolkningar och - om möjligt - lugna vatten.

Vi pirater säger väldigt ofta att vi levererar på det vi lovar, och det gör vi genom att engagera sådana eldsjälar så som Marie och Egil, våra shanghaiade matroser. Vi lovade ett piratskepp - här har vi ett piratskepp! Se bara:Och inom kort kommer den att besöka en västkust nära dig.

Nu kommer vissa säkert invända att det bara är en båt, men det är lite kortsynt. Det är förvisso en båt, men det är också en idé omsatt i praktisk handling, som lyckats gå från "tänk om"-stadiet till planeringsstadiet till - i det här fallet - ett lite mer flytande stadium.

För om det är någonting vi kan så är det att omsätta saker i praktisk handling. Och inom kort kommer denna praktiska handling att vara skådeplatsen för en mer legendarisk sådan. Om vi lyssnar tillräckligt noga så kan vi på avstånd höra Lasse i Gatan skakar i sina galoscher, - för här kommer Piratpartiet!

Det är lite för historiskt för att missa. Egentligen.

Så häng gärna på, medan du fortfarande har chansen!


Flattr this

1 comment: