Monday, September 13, 2010

Institutionaliserade sågningar

Igår publicerade jag en sågning/utskällning/kritik av ett av Skabbes inlägg. Tanken var att jag skulle gå ut stenhårt mot någon frivilligt stackare och inte visa någon som helst nåd i mitt sänkande av det sänkta, och sedan följa upp det med en liten predikan om vikten av att inte missbruka sina retoriska superkrafter i onödan. Huvudpoängen var denna:

Säg vad du tänker, men tänk på vad du säger.

Now, eftersom det (som min långtida kommentatör Christer brukar säga) är omöjligt att förutsäga vad ens läsare läser i, av eller ur ens inlägg, och till min förvåning visade det sig att de flesta diggade sågningen mer än predikan. Vissa - så som Emma och Michael och Björn - frågade till och med om de kunde få egna inlägg sågade, varpå jag svarade med ett långt och utdraget och med många pauser framfört:

Kejrå.

Så om du av någon outgrundlig anledning känner att du vill bli föremål för en urskillningslös och möjligtvis inte helt saklig utskällning - använd då kommentarsfältet nedan och säg att du vill att ett visst specifikt inlägg ska sågas. Det stående tipset är förstås att inte välja ett inlägg som råkar vara viktigt och personligt och fyllt av sentimentala ögonblicksskildringar och stuffs. I övrigt - fire away!

Oh - och glöm inte bort att försöka vara etisk i ditt diskursiverande. Rent generellt. Kanske inte till den grad att du ber om lov innan du skäller på folk, men du anar den generella tendensen. -

Flattr this

2 comments:

  1. Överlämnas med varm hand för såväl sågning,styckning som malning.
    http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/09/h

    ReplyDelete
  2. Gracias. Jag hoppas du inte dör av iver om jag låter den vila tills efter valet, dock. ;)

    ReplyDelete