Thursday, September 23, 2010

Dagens visdomsord 5

Jag kan inte annat än gilla och instämma i Jerlerups analys av det samtida läget när det gäller framtidsvisioner. Jag menar - läs bara den här slutklämmen:

Sammanfattningsvis kan man se att det är ont om innovatörer i politiken. Det som närmast liknar innovativa politiker hittar man bland libertarianer och bland socialliberalerna runt t.ex. Liberati, samt inom Piratpartiet. Den Piratpartistiska webbsidan 2022.nu måste nämnas och berömmas som den mest framtidsorienterade hemsida jag någonsin sett i Sverige. Mer av sånt tack!

Hur kan jag göra annat än att nicka och instämma, som den partiske redaktör jag är?

Flattr this

14 comments:

 1. Det roliga med framtidsvisionerna på 2022.nu är ju att vissa visioner, som man redan nu kan kolla, som till exempel valsedlar på vift visade sig vara en sann profetia. :)

  ReplyDelete
 2. En sån framtidsdebatt är enormt viktig. jag har följt 2022.nu med stort intresse.

  Jag sitter just nu och scannar nätet efter Socialdemokratiska visioner. Jag vill presentera visionärer från alla partier på min blogg. Men tusan... Det är helt djäkla omöjligt. De finns nästan inte.

  Plötsligt inser jag djupet av Socialdemokraternas kris!

  Pröva att googla på framtidsvisioner + moderaterna, framtidsvisioner + Socialdemokraterna och framtidsvisioner ? Piratpartiet och jämför!

  Ser ni vad jag ser?

  ReplyDelete
 3. Björn! Din diskussion om sex timmars arbetsdag har jag kollat på. Jag tar mi friheten att beskriva vänsteridéer ur högerperspektiv och högeridéer ur västerperspektiv nämligen. Vill skriva om sex timmars arbetsdag och visa varför liberala också kan stödja denna idé

  ReplyDelete
 4. Ska länka till och citera en hel del ur 2022 bloggen framöver. Nu när valet är över ligger jakten på visioner främst på min dagordning för vad jag ska göra.

  /T

  ReplyDelete
 5. @ligator:

  Underbart! Sextimmarsdagen anser jag vara en av de absolut viktigaste framtids frågorna, vid sidan av de vanliga PP-frågorna, så kör stenhårt!

  Jag förmodar att det bland annat är den här artikeln och efterföljande diskussioner du tänker på?

  ReplyDelete
 6. /me skäms över den vedervärdiga sär skrivningen som slank igenom här ovan. Vågar man hoppas på hjälp ifrån bloggens underbara redaktör...?

  ReplyDelete
 7. Jerlerup har rätt för det mesta så varför ifrågasätta just detta kloka uttalande....? Redaktören kan gott ta åt sig , tycker jag.

  ReplyDelete
 8. Ber om ursäkt om jag har garden uppe - vad driver Jerlerup att intressera sig för Piratpartiet? Har jag fel när jag undrar om det inte finns en koppling mellan Jerlerup och EAP?

  ReplyDelete
 9. Björn: lagd kommentar ligger. Och bara för den så ska jag skälla ut dig i ett annat inlägg inom kort. ;)

  Ligator: please do sammanfatta dina ytterligare fynd i ett framtida inlägg. De gör världen gladare, som du kanske märker. ^^

  Michael: jag tror liknelsen vi söker är "som en dödstörstig tvättsvamp". (:~~~~

  Gun: i det här fallet beror allt på att vi dök upp oproportionerligt många gånger i sökandet efter framtidsvisioner. Någonting jag inte tog upp i inlägget var att jag gillade hur transparent metodiken var - en kan återskapa hens undersökning utan större bekymmer.

  Ligator: metodik, baby. <3

  ReplyDelete
 10. Farmorgun: http://ligator.wordpress.com/about/ Ja, jag var med där. Misstag kan man begå i livet. En del är med i religiösa grupper, andra är kommunister. Jag begick mina misstag.

  Men vad har det med det faktum att vi har ont om framtidsvisoner att göra?

  Sen råkar jag faktiskt vara medlem i Piratpartiet, Gun! :-)

  Sargoth. Jag återkommer med fler visioner. Fast just nu har jag kört fast i mitt letande efter Socialdemokraternas visioner. Det är svårt att hitta dem.

  /T

  ReplyDelete
 11. Björn. ja, det är ditt inlägg jag tänker på. Bland annat...

  ReplyDelete
 12. Även ickeresultat räknas som resultat. ^^

  ReplyDelete
 13. Ett skäl till at jag inte deltagit på 2022.nu, är att jag inte kan åstadkomma någon positiv framtidsvision. Jag ser Piratpartiet som en form av "harm control".

  Jag tror det är ett systemfel på 2022.nu att det är underförstått att man måste vara positiv.

  ReplyDelete
 14. Det måste förstås tillstås att 2022 hittills har varit i valkampanjläge, vilket onekligen satt en viss prägel på det hela. Det talas för närvarande om en fortsättning på projektet, där det inte nödvändigtvis är lika hårdkodat att försöka vinna röster inför det nära förestående valet.

  Vilket, onekligen, ger en aning mer utrymme för det dystopiska och det inte helt hoppfulla. ;)

  ReplyDelete