Wednesday, September 22, 2010

Gör inte som SD vill, tack

Jag tycker vi ska samla ihop pengar till tryckandet av ett stort antal mycket dekorerade skyltar - låt oss säga 329 stycken, för rundhetens skull - och inpränta orden "gör inte som SD vill, tack" på dem. Därefter ska vi med lagom högljudda borrar sätta upp dem i taket ovanför 329 mycket väl utvalda sängar, så att våra ömma folkvalda som inte är med i Sverigedemokraterna somnar till åsynen av detta budskap och vaknar till åsynen av detsamma. Om det inte visar sig tillräckligt kan vi även utöka finansieringen till att även täcka de sovrum dä utskottens tjänstemän residerar.

För den pedagogiska effektens skull, ser ni. För det verkar väldigt mycket som att det pågår väldigt mycket görande av typen "det SD vill" nuförtiden. Särskilt med allt det här snacket om att ta till diverse synnerligen långsökta juridiska finlirarmetoder för att säkerställa att SD inte har någonting att säga till om.

Vilket är PRECIS vad de vill. Ju längre sökta och subtilare metoder som används för att exkludera dem desto bättre enligt dem, eftersom varje ansträngning ger deras valretorik rätt till punkt, pricka och närmast molekylärfysisk precision. De har gått till val med en kampanj som baserar sig extremt mycket på att de blir formellt och informellt exkluderade från precis allt, och här kommer kavalleriet för att säkerställa att valet 2014 blir ett val där en mycket stor del av väljarkåren är väl indrillad i den faktiska omständigheten att SD:s martyrmyt är en empiriskt dokumenterad realitet.

Som jag sade i ett inlägg jag skrev när jag var på ett lite mer konservativt humör: ta ansvar, för i helvete! Sluta bete er som osäkra tonåringar som just upptäckt att en okänd tjugotreåring med trasiga kläder, nittiotalsfrisyr och en argsint mops står och petar naglarna med en halvtaskig armékniv på andra sidan gatan mellan er och skolgården. Ni vet, en sån där person som ser läskig ut på avstånd när fördomarna får göra sitt men, som visar sig vara synerligen ofarlig om en bara fortsätter som om inget.

Jag kan redan se hur partiideologerna gnuggar sina händer vid tanken på hur de på lång sikt kan befästa sin ställning som den eviga underdogen inom svensk politik, och om vår ömma riksdag och regering lär sig hantera SD på ett vuxet sätt så kommer vi inom kort se att de får 30% av rösterna och FORTFARANDE lyckas med konststycket att påstå sig vara en marginaliserad rörelse.

Må vara att politikerföraktet skjuter upp i nya höjder, men det finns ingen som helst anledning att visa dessa känslor vara befogade. Det är dessutom ett synnerligen ovärdigt beteende från en institution som säger sig vara kapabel att styra landet.

Sluta gör som SD vill, tack. Att göra dem glada hjälper inte riktigt oss så mycket som det kanske verkar i den parlamentariska stundens hetta.

Flattr this

5 comments:

 1. Jag har just nu en massa problem med min datormiljö (fyra maskiner döda, troligen på grund av kasst elnät), men när jag fått rätt på det så tänkte jag lägga upp en wiki där man kan lista vilka politiker (riksdag, landsting eller kommun) som samarbetat med SD i någon fråga, tillsammans med en beskrivning av händelsen, prydligt sorterat efter partitillhörighet.

  På så sätt kan väljarna enkelt straffa ut de som samarbetar med SD i nästa val, och ställa dem till svars i debatter och liknande.

  Jag vill dessutom uppmana alla att tillämpa principen "inte ett steg bakåt" när de kommer i kontakt med SD. Har någon en SD-tröja så vägra honom service, om han så bara vill köpa en jäkla varmkorv. Det är fullt lagligt att diskriminera på sådana grunder, så visa att ni inte accepterar nynazister. Någon som är mer grafiskt kapabel än mig får gärna sätta ihop en logga för en sådan kampanj. Jag lovar, jag kommer uteslutande att handla i butiker som visar en sådan logga och lever upp till den, när det alternativet alls finns. Jag tror att fler är beredda att göra det.

  ReplyDelete
 2. Jag trodde att integritet och åsiktsfrihet var saker som låg PP-folket varmt om hjärtat? Om så inte är fallet så har jag tydligen röstat på fel parti. :|

  ReplyDelete
 3. Integritet och åsiktsfrihet är bra. Vilka de folkvalda stödjer under sitt förtroendeuppdrag är inte skyddat av integriteten, och deras åsikter i det arbetet inte bara bör, utan ska granskas som underlag för nästa val.

  De får naturligtvis tycka vad de vill och samarbeta med vem de vill, men det är inte hemligt och vi har all rätt att reagera på det.

  Andra värderingar som ligger PP varmt om hjärtat är demokrati, människovärde och mänskliga rättigheter. Därför ligger det nära till hands att hålla koll på och avslöja de som samarbetar med krafter som motverkar dessa värderingar.

  Man måste helt enkelt skilja på förtroendevalda och privatpersoner.

  När det gäller att frysa ut SD i andra sammanhang, så gäller liknande principer. Man behöver aldrig samarbeta med någon har en viss politisk inriktning (och speciellt inte när den bryter mot de mänskliga rättigheterna), man har alltid frihet att vägra en person service för att de röstat på SD. Det är ett fullt legitimt sätt att visa sitt missnöje.

  De har rätt att ha sin åsikt (fast den bara är en paranoid vanföreställning), men de kan inte kräva att jag ska samarbeta med dem på något sätt.

  ReplyDelete
 4. Sverige är en konstig plats just nu.Nästan som ett litet U-land där beväpnad terrorism ska skrämma folk från att tycka vad de vill genom hot och diverse lagbrott.Om man nu ogillar dessa Demokratiska val så varför ser man sig då inte om efter ett nytt boende långt från Sverige.Stora demonstrationer i Sveriges tre huvudstäder mot ca 500 000 som valde detta SD parti men aldrig en enda massdemonstration mot alla de t ex sjuka och arbetslösa som behandlas som sopor av Alliansen.Hur kunde det bli så här fel !?.Eller det är som vanligt de IQ befriade stollarna som bara vill hålla låda på andras bekostnad som än en gång gal i tid och otid i ren frustration över ett tillstånd i landet som de inte kan förstå eller ens försöka att förstå om alla inte tycker som majoriteten !?.Det påstås ju ofta att det inte går att tvinga någon människa att tycka det denna människa inte vill tycka.Så varför har somliga fått för sig att detta tvång måste fungera nu !?.Ett Sverige för allas åsikter tycks ha kommit riktigt på sned de senaste åren.Demokrati uppnås genom fysisk och psykisk handling och inte enbart genom ett tryckt papper eller för den delen påtvingade våldshandlingar med hot och uteslutning.

  Mvh Lina

  ReplyDelete
 5. Anders: orka gå omkring och hålla koll på vem som är SD-person och vem som inte är det. Dessutom så gick många av deras väljare på myten om att de är exkluderade, och det finns fortfarande ingen anledning att ge dem rätt. Alls.

  Anon: integritet och åsiktsfrihet är the way to go enligt os PP-folk. Låt ingen lura i dig någonting annat. (Och tack för rösten!) ^^

  Lina: märkligt indeed. Vi kommer att ha mycket arbete framför oss.

  ReplyDelete