Wednesday, September 1, 2010

Korta notiser

Stress, stress. Ingen tid att blogga ordentligt just idag. I stället kör vi ett par kommentarer, lite Jardenberginfluerat sådär. Here goes.

Terminen har börjat igen, och det märkliga är att vi talar om precis allt som jag har arbetat med det senaste halvåret. Det är en något surrealistisk känsla att först övergå från det akademiska till det praktiska till det syntetiska. - Även om jag anar att det kommer att gå över när tentan väl kommer.

I övrigt: Anna är upprörd över att det redan börjat strömma in rapporter om vallokaler som inte riktigt följer vallagen. Den här gången heller.

Stefan skrev en fenomenal guide till hur det här med förtidsröstande går till, som är väl värd att läsa om en har ens den minstaste lilla minsta tvekan angående det hela. Det hjälper kanske inte den som tvekar på vilket parti de ska rösta på - psst, Piratpartiet finns - men det underlättar för den som är orolig över de mer tekniska detaljerna av röstandet.

Dagens 2022 går inte heller av för hackor, och tycks vara någon slags arkivdokument om en nostalgisk minnesbild om nutiden utifrån ett USB-minne som tappades bort 2022 och återfanns 2055. Det är mindre invecklat än det låter, men desto läsvärdare i den framtid den antyder - socialt förfall, digitala arkiv och ett par mycket trötta partiledare.

Vi på redaktionen må skämta ibland om zombiepresident Assange ibland, lite som en intern hint om ett inlägg som komma skall när valdammet väl lagt sig, men nu är han åter på tapeten, eller rättare sagt i tapetklistret. Det är förstås sällan bra att förfalla ner i konspirationsträsket, men ibland undrar jag om det inte vore lättare att bara välja en foliehattsteori och passivt hålla sig till den tills ämnet blåst över. Foliehattar må vara designade för att slippa undan tankekontroll, men de har den extra fördelen att den som sätter en sådan på huvudet slipper tänka närmare på eländet...

Hursom. Nu måste jag fortsätta stressandet utanför blogglivet. Det är någon slags valsedelsdistribution igång, sägs det. -

Flattr this

No comments:

Post a Comment