Tuesday, September 14, 2010

Dagens visdomsord

Vi är inte riktigt framme vid det tusende inlägget än. Det ligger farligt nära, men det är fortfarande lite space kvar mellan oss och det. Men jag måste tillstå att det skulle vara en ära att få återge följande citat från Marianne Levin, professor i civilrätt, i just den anda av win som komma skall:

Det finns en privatisering av rättsskydd, inte av dömande men av bevakningen - och det är en fråga om man vill ha den typen av samhälle.
Man kan också fråga sig: vill man stoppa Scenen [ett löst nätverk av fildelare] till varje pris så går det naturligtvis men det skulle kosta väldigt mycket integritetsrättsligt, integritetsskyddet skulle ta skada, det går ju att sätta in kontroller på ett sådant sätt till slut att allting är synligt - men det är inte det samhälle vi vill ha.

Vilket onekligen är vad vi i Piratpartiet har sagt hela tiden. Upphovsrätt i all ära, men det finns någonting som kallas proportionalitet, och dess princip borde tillämpas även när det gäller sådana saker som att omsätta lagen som tanke i praktisk handling.

Marianne - du är min hjälte för idag. Tack!

Flattr this

2 comments:

 1. Jag tog bara en halv mening från hennes citat och använde som rubrik. Det hade blivit lite långt annars:

  - Vill vi ha den typen av samhälle?

  Nybloggat: "Vill vi ha den typen av samhälle?"

  :-)

  ReplyDelete
 2. Stora sinnen tänker lika. ^^

  ReplyDelete