Monday, May 31, 2010

Konsten att försöka gömma en höstack bakom en nål

Via Anna får jag reda på att det har uppstått en situation nere i Israel, och att de ansvariga försöker hantera det hela genom att sätta munkavle på folk. Vilket, förstås, enligt Streisandeffekten - tänk, Israel och Barbara i samma sammanhang! - bara leder till att folk talar ÄNNU mer om saken. Det är väldigt mycket som att försöka gömma en höstack bakom en nål - det skulle kunna gå om det är en synnerligen karismatisk och trollbindande personlighet som försöker, men jag kan inte direkt tänka mig att Israel passar in i den beskrivningen.

Visst är det intressant det där, hur jag kan sitta några hundra mil bort och veta vad de styrande i andra länder vill försöka hålla hemligt? Visst är det märkliga och nya tider lever i? Visst är det dessutom dubbelt märkligt att vi levt i dessa märkliga nya tider i snart över ett decennium, och att det fortfarande finns folk som inte riktigt hunnit märka det än?

Nu ska jag gå och fortsätta med min måndagsmorgon, med mina världsomspännande men synnerligen vardagliga kommunikationer, med mina rutinmässiga förbipasseranden av tusentals censurgränser, - kort sagt, med den där latenta standbykommunikation som de flesta har med de flesta andra, hela tiden, och som så effektivt omöjliggör alla former av hemlighetsmakeri när det gäller brott mot mänskligheten.

Du vet. Så där som du också gör, precis just nu när du läser detta. -

3 comments:

  1. Internet är vårt bästa vapen hittills för att ge människor frihet och rättigheter i sann demokratisk anda. Det som hindrar makthavare att dupera sin befolkning eller korruption styra samhället. Det gäller dock att internet är lika fritt i stora delar av världen, över alla gränser. Den politik vi för är egentligen global.

    ReplyDelete
  2. Jag skulle kommentera något, men det här blogginlägget innehåller så måna olika ämnen så jag glömde.

    ReplyDelete
  3. Yay! Jag skriver om måna ämnen! <3

    ReplyDelete