Tuesday, February 9, 2010

Våra soldater dör i krig

Det är vad krig gör. Krig dödar. Inga om, inga men, inga ursäkter, inga bortförklaringar.

Krig dödar våra soldater.

Påminn mig - varför ligger vi i krig nu igen? Och med vem? Och under vilka omständigheter anser vi att vi har uppnått det vi vill uppnå, så att vi kan sluta fred igen? Om krig är politik med andra medel - vilken är då vår politiska hållning och ståndpunkt i det här fallet?

Påminn mig.

3 comments:

 1. Vi ligger i krig för att försvara afganistans kvinnor och barn! Förvisso kanske man kan hävda att de pengar och resurser som går åt till den militära insatsen skulle kunna hjälpa fler människor om de investerades annorlunda. Men vi får inte låta allt handla om pengar! Pengar är inte allt! Vi är i krig för att vi inte tänker på pengar. Vi tänker inte över huvud taget! Vi försvarar Afganistans kvinnor och barn!

  Detta handlar inte om geopolitik. Detta handlar om barn, små människor; vi livnär oss på deras själar. Det är naturligt. Det kan vi göra med stolthet; stolthet och tradition! Det är vår... Det är vad vi säger!
  Snart är det vår också för den delen.

  ReplyDelete
 2. Jag är världens segaste människa att svara på bloggkommentarer ibland, men here goes:

  Bäst. Kommentar. Ever. <3

  ReplyDelete
 3. Bara för att tillägga: Barnasjälar ger hår på bröstet och fjång på kuken. Särskilt då det kombineras med klappar på ryggen från världens största militärmakt. Fatta - världens största!

  Vill du verkligen att våra ledare ska ha ett dåligt sexliv?

  ReplyDelete