Thursday, March 12, 2009

Nätvanor

Via HAX fick jag nys om uppgiften om att samtliga av detta vårt rikes unga nu använder internet på regelbunden basis. Det är, förstås, ytterst positivt, och ett bevis om något om att internet är mer än bara katter, kaniner och recept.

Now, eftersom jag är en ytterst liten del av internätet, så är jag något begränsad i min räckvidd. I stället för att skriva någonting som täcker in hela den samlade ungdomsgenerationen i ett samlat svep, så skriver jag någonting direkt till er, kära läsare. Inte bara en text, utan en fråga.

Jag hade tänkt göra en ytterst inofficiell poll. Ni vet, en sån där omröstning. Eftersom jag nu har mig en ytterst begränsad del av internet, och en mycket väl definierad läsarskara (hej Aaron, hej Andreas, hej Andreas [populärt namn], hej Livsagnostiker, hej Malinen, hej Mia, hej Mikusagi, hej eventuella kära läsare som inte kommenterat och/eller blivit blogspotföljare ännu) så finns det ingen anledning att gå och bli så där stor och officiell och slänga upp en sån där omröstningsmackapär. Det är lättare att bara fråga, och ge er en chans att komma med era åsikter och insikter.

Sålunda: hur läser ni vanligtvis den här bloggen? Via RSS, via direkta besök, via bokmärke, via Blogspot, via epost, via sekreterare, via någonting annat?

Jag är nyfiken. Vilken slags publik har jag? -

(Se även mitt eget svar.)

9 comments:

 1. via bloggkoll =) Får ett sött mail när du har skrivit något, sen dimper jag in på direkten och läser och njuter

  ReplyDelete
 2. Jag läser bloggar i google reader. Efter den senaste fadäsen då du påpekade att jag var omodern tog jag tag i saken och började använda reader. Fungerar ypperligt, förutom om man känner att man vill ta del av/skriva kommentarer till inläggen. Eftersom jag förhållandevis ofta vill göra det här, besöker jag även Magnihasa genom att klicka på länken i reader.

  ReplyDelete
 3. RSS med hjälp av NewsFox :3
  TITTA JAG ÄR NÄMND! *pekar och skuttar*

  ReplyDelete
 4. Mia: Wow. Ni finns på riktigt. Uppskattande läsare. Jag trodde sådana var en myt från mina megalomaniska drömmars källa.. *kram*

  Aaron: Visst förändrar det ens förhållande till bloggar, webben och allting? Det är inte längre nödvändigt att göra manuella svep över sina favoritsidor, utan de ligger så snällt och väntar på ens ankomst. Jag kommer knappt ihåg hur jag gjorde innan GR, i all ärlighet. *kram*

  Mikusagi: Det är så sant som de säger - länkar ÄR kärlek. *kram*

  ReplyDelete
 5. via RSS inbyggt i IE7 ofc :)

  btw: jag upptäckte en stor nackdel med bloggers kommentarsystem (förutom att det är krångligt som fan om man inte är blogspotare/googlare och man måste skicka två ggr för att det ska funka). När nån javascript-applikation (ingen aning hur det faktiskt fungerar) failar (vilket den tydligen gör när jag installerar PS CS4) så går det inte kommentera här... ;(

  ReplyDelete
 6. Hmm. Jag måste också posta kommentarer två gånger för att kunna få upp dem. Jag trodde det berodde på någonting i termer av kakor som gått ut eller dylikt. Tydligen inte.

  Märkligt. Borta på Tankefel fungerar det felfritt att kommentera. Jag får ta och rota lite i koden, plocka bort saker och se om någonting händer..

  Oh, justja: *kram*

  ReplyDelete
 7. Jag har precis hittat hit efter att du kommenterade på min blogg. Jag använder FeedDemon hemma och GoogleReader på min eeepc.

  Jag har en skrivit en halvfärdig post om mina datorer och datorvanor. Det kanske är något som ni kan tänka er att haka på?

  Det är intressant att höra hur andra använder sina maskiner och söker information. Man kan också få tips om bra vanor att kopiera.

  ReplyDelete
 8. Jag skrev något tusental ord om det i ett senare inlägg. Det är förvånansvärt hur mycket som kan utrönas om någons karaktär genom att se hur denne förhåller sig till sin dator.

  Eller sina datorer. ;)

  ReplyDelete
 9. Ah, nu hittade jag det. Skall läsa och återkommer nog med ett inlägg på bloggen.

  ReplyDelete