Sunday, September 23, 2012

Till morgondagens resenärer

Det är alltid en speciell känsla att just ha återvänt från en av Ung Pirats introduktionsutbildningar. Inte minst som de fortfarande pågår - deltagarna håller i detta nu på att förbereda sig inför morgondagens invasion av parlamentet i Bryssel.

Må ni ställa många ytterst prekära frågor till den gode Engström, så hen också får ta del av lärandet.

Jag brukar alltid säga att varje gång blir olika, och att det är omöjligt att förutsäga vad som kommer att hända på förhand. Det hör till - det är olika deltagare, med olika intressen och olika utgångspunkter. Gruppen så att säga målgruppsanpassar sig själv, och lyckas alltid locka fram vad den vill och behöver veta.

Alla tillför något. Även om de inte vet om det.

Det mest omedelbara som tillförs är dock själva närvaron. Bekräftelsen i att det faktiskt finns andra som är intresserade i vad en själv är intresserad av, och att dessa dessutom är organiserade. Och, än mer, har all vilja i världen att hjälpa en göra det en vill göra - hur ovanligt detta än må vara i den lite mer vardagliga vardagen.

Så. När ni kommer tillbaka från Bryssel och börjar tänka framåt, kom då ihåg att vardagen kan vara en mycket mer intressant, välvillig och förståelig plats än den kanske verkade förra veckan.

Nu fortsätter framtiden. En dag i taget.

(:~~~~~~~~~~~~

Flattr this

2 comments:

  1. Jag ska läsa upp det här för mina deltagare nån gång, kanske imorgon bitti innan avfärd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag stöttar och uppmuntrar detta. Hälsa!

      Delete