Tuesday, April 7, 2009

Små milstolpar

Det är ett litet steg för mig, och ett ännu mindre - närmast obetydligt - steg för mänskligheten, men det är ett steg på vägen likväl. För några dagar sedan fick jag mitt 150:e högskolepoäng. Kanske inte helt akut viktigt, men en milstolpe nevertheless.

Vilka milstolpar har du passerat på sistone? Vilka händelser sätter du ut som vägmärken i ditt liv?

2 comments:

 1. det betyder 5 terminer va? Coolt! Att så ut min examen, sluta plugga och börja jobba betraktade jag aldrig som en milstolpe när det hände. nu 1,5 år senare känns det väldigt mycket som en milstolpe. men om mina drömmar får råda är jag likväl på intet sätt färdig med mina studier. minst en doktorsgrad ska jag ha innan jag är klar - helst i nordiska språk. snart ska jag gifta mig. jag antar att det också är en milstolpe som jag före och under dess skeende inte betraktar som en sådan, men som jag i efterhand nog kommer att erkänna.

  Detta är ett inlägg i min stil. långa svårtillgängliga inlägg (pga ämne eller språk) hamnar alltid längst ner på prioriteringslistan och de senaste veckorna när jag har haft lite tid har dina inlägg ofta avfärdats som tl;dr. Tyvärr.

  ReplyDelete
 2. ska du gifta dig? congratulatutribulationes! det är en milstolpe om något - om inte annat för att det kommer att samlas en massa människor kring det hela. tusen bröloppsfoton som kommer att hamna på ansiktsboken och överallt. ^^

  nu har jag ju förstås nackdelen att jag vill förmedla både en ståndpunkt och det resonerande som leder fram till denna samtidigt. det blir närmast med nödvändighet lite smålångt då (även om jag tenderar att upprepa mig en aning för den pedagogiska effektens skull).
  välan. om du någonsin får en månad med Massor Av Tid Över så har du alltid alternativet att maratonläsa ett par femton inlägg häromledes.

  (jag brukar ha maratonläsning borta på Overcoming Bias. erkänningsvis. bara trettiofem olästa inlägg nu. <: )

  ReplyDelete