Sunday, April 26, 2009

Piratpartiet 40k

Piratpartiet lyckades just svinga sig över antalet 40.000 när det gäller att räkna medlemmar. Bara sådär.

En allmän siffra i relation till EU-valet är att det behövs 100.000 röster för att komma in. Vilket inte låter helt ogörbart - det räcker att alla våra medlemmar i snitt övertygar två pers, så är vi inne. Med visst råge, to boot.

Det kan göras. Let's do this.

6 comments:

 1. Denna piratpartistlogik ... Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bli medlem i pp - givet att det är gratis och att jag håller med om inställningen i deras (er?) huvudfråga. Dock skulle jag aldrig i något val whatsoever (med undantag för den dag då vi röstar om legalisering av fildelning) rösta på ett parti med en så oootroligt snäv intressesfär. jag vill ha svar på de stora frågorna och det får jag inte av pp. åtminstone inte utan att själv aktivt söka pp:s svar. är det hälften av era medlemmar som kommit under veckorna som gått sedan domen? anta att dessa 20 00 är sådana som jag och att de övriga övertalar två vardera att rösta på pp. ni får med denna logik alltså ihop strax över hälften av vad ni behöver. sorry!

  Känn dig fri att fullkomligt mangla detta resonemang som är grundat på en känsla, endast.

  ReplyDelete
 2. En affektiv kommentar på ett affektivt inlägg? Det känns passande, på något vis. <:

  Jag har funderat en del på hur enfrågepartiargumentet ska kunna kontras på ett konstruktivt sätt. Mina tankar har gått till att svara att "Ja, vi är förvisso ett enfrågeparti, men denna fråga är demokratifrågan, och den är tillräckligt bred för att människor ska kunna fördjupa sig i den i flera livstider; demokrati är en så fruktansvärt stor och viktig sak att det närmast är omöjligt att INTE vara ett enfrågeparti med ett sådant brett enfrågeämne". Gå med på anklagelsen och sedan avväpna den genom att bredda definitionen av 'enfrågeparti' tills det inte längre låter så illa som det gjorde till en början.

  Hur låter detta i dina öron? Skulle det möjligen kunna övertyga folk? Skulle det, för den delen, kunna övertyga dig? ^^

  ReplyDelete
 3. jag har för mig att jag skrev en kommentar eller ett inlägg nångång där jag räknade ut att piratpartiet skulle behöva mellan 25 000 och 50 000 röster beroende på hur optimistiskt man räknar.

  jag ställde den retoriska frågan, "är det rimligt med en ökning på 100 - 200% på tre månader?". Tydligen är det det... frågan är dock om man så kort efter en såpass snabb ökning kan räkna med samma medlemmar/röster-kvot?

  ReplyDelete
 4. jag är, som du märker, optimistisk på den punkten. jag är däremot inte helt optimistisk när det kommer till tanken att vi kommer att öka med 100% en gång till innan valet - inte såvida inte någonting ännu värre än TPB-domen inträffar.

  välan. in kommer vi. och sedan kommer vi att stanna inne i minst fem år. c:

  ReplyDelete
 5. Demokratifrågan är för abstrakt för gemene man (läs: mig). visst jag vet att den är viktig(ast). men medan de andra partierna talar om skattesänkningar som ger si eller så många hundralappar mer i plånboken varje månad, eller skolreformer för en mer praktiskt inriktad gymnasieskola, eller en minskning av koldioxidutsläppen med sjuttioelva procentenheter till år tjugohundranåntingnånting så surrar piratpartister argt om fri fildelning (som en konkretisering av demokratifrågan??? låter underligt nu när jag tänker på det). Förstå att svensson är mer intresserad av de förstnämnda men kan tänka sig att stödja er sak ... givet att det är gratis...

  Tyvärr alltså :)

  ReplyDelete
 6. Well, fildelningen är ganska sekundär i jämförelse med de oproportioneliga försöken att få bukt med den. Demokratin monteras ned steg för steg i antipiratismens namn - vilket gör det till en motståndsaktion att vara pirat.

  Det är synd att detta är en så abstrakt utgångspunkt. Det vore lättare för oss rent retoriskt om det tog sig uttryck i planer av typen att riva medborgarplatsen och bygga ett massivt parkeringshus i dess ställe.

  Välan. Det är bara att bita ihop, ta utmaningen som den är och försöka tala med den vanlige människan på den vanlige människans språk. Om vi inte lyckas så är det vårt fel. ;)

  ReplyDelete