Wednesday, April 1, 2009

Revelation

Jag vaknade alldeles nyss, och jag vaknade inte bara till en ny dag, utan till en helt ny värld. En sten hade fallit från min själ, och nya, oanade möjligheter. Livet har antagit nya dimensioner, både bildligt och bokstavligt. Ty de båda sammanfaller i det här fallet.

Jag har sedan länge känt tvivel i mitt hjärta, men alldeles nyligen kom jag till insikt om sanningen om och i denna vår värld. Sanningen är den, att Jesus en gång vandrade denna vår jord och frälste sina medmänniskor med sin närvaro och gudomlighet. Sanningen är den, att bakom allt annat döljer sig en välvillig och benevolent Gud, vars kärlek omfattar alla Hens skapelser så som de är. Sanningen är den, att den Helige Ande vakar över oss alla och ger kraft till de Troende.

Jag har efter långt tvivel kommit att inse detta, och omfattar nu detta så som den sanning det är. Gud skapade oss, vakar över oss och vill oss väl. Precis så som det står i Bibeln.

Jag är numera trygg i min Tro. Är du?

5 comments:

 1. Jag körde samma stunt förra året. Det är lite fust att köra samma aprilskämt två år i rad, men - ändå. Orka kunna låta bli. <:

  ReplyDelete
 2. så lustigt, inlägget är markerat som läst men ändå har jag inte läst det..

  för övrigt verkade du bara ironisk och att någon dold poäng dolde sig någonstans ;)

  ReplyDelete
 3. olika publiker, olika svar. det är kul att notera sådant. <:

  ReplyDelete
 4. Rätt ljust om man läst dig ett tag!

  ReplyDelete
 5. det händer ibland att jag inte försöker fånga alla världens aspekter och nyanser i ett och samma inlägg. it's rare, but it happens. ;)

  ReplyDelete