Friday, April 5, 2013

#upk13

Idag sparkar Ung Pirats årliga kongress igång. Likt varje åt så är det en händelse att förbereda sig för, och likt varje år är det garanterat att bli en händelse att minnas.

För er som inte varit på en dylik kongress, kan jag rapportera att det är en blandning mellan en fest, en högtid och en tid för hårt politiskt slit. Alla tre samtidigt.

Det är festligt i och med att alla är där - alla interna skämt fungerar, alla stående referenser förstås, alla pågående diskussioner äger rum. All den där latenta kommunikationen som pågår till vardags, mellan och under förbundsarbetet, händer ännu mer än vanligt. Särskilt för de nyare i sammanhanget, som helt okynnes upptäcker att de är både initierade, invigda och inblandade.

Det kommer bli särskilt festligt att åter träffa alla som gått igenom den beryktade introduktionsutbildningen. Inte minst som jag alltid brukar bli överraskad av hur mycket de haft för sig sedan jag träffat dem senast.

Många känner även en känsla av högtid inför och under kongressen. Det är någonting särskilt med att vara en beslutande församling som är församlad för att besluta om hur framtiden ska ta form. Det är ett förtroende som bör vårdas ömt och tas på precis det allvar det förtjänar.

Denna omvårdnad tar sig form i att förbereda, presentera och argumentera för de motioner som ska behandlas under mötet. I år är det 43 motioner, som var och en behöver gås igenom, diskuteras, omdiskuteras, sättas under luppen och processas genom det politiska maskineri som är demokratins väsen.

Kort sagt - fest, högtid och en himla massa hårt arbete, allt på en gång.

Låt det börja. Låt oss ha kul. Låt oss remixa världen till en ny framtid.

No comments:

Post a Comment