Wednesday, November 2, 2011

Gamex, kontrovers och booth babes

Jag möts av nyheten att Piratpartiet portats från Gamex, en mässa för gamers och likasinnade. Och tänker - okay, det är deras event, och de får anordna den precis som de vill. Och i och med att det alltid är kaos närhelst fler än tre personer ska samordnas till någonting mer avancerat än att ta en promenad, så är det bara naturligt att det ibland blir återbud i sista stund. Det hör till.

Men eftersom en av anledningarna till att just pp portats är att de sprider kontroversiella åsikter, så tänkte jag att nu är ett fenomenalt tillfälle att ta upp någonting som borde vara väldigt mycket kontroversiellare än det är.

Booth babes.

För er som är nya till fenomenet så är det väldigt mycket precis vad det låter som: tjejer som klär sig så, ehum, suggestivt som möjligt för att på så sätt dra uppmärksamheten till någonting särskilt. Bilbranschen är ökänd för att investera ohemult mycket i denna form av marknadsföring, med resultatet att ingen lyfter ögonbrynen åt deras håll längre.

Men i gamervärlden har det däremot blossat upp en enorm diskussion på temat - särskilt då som gaming allt mer börjar betraktas som en könsöverskridande aktivitet, och sakta men långsamt börjar banka vett i fördomen om att bara killar kan vara gamers.

Ni vet - ungefär som herrlandslaget börjat få erkännande inom fotbollsvärlden.

Så, nu när ämnet väl är på tal - håll gärna ett öga på hur Gamex hanterar fenomenet booth babes. Om de väger upp genom att ha booth bros också, eller om de kör en mer balanserad approach till det hela. Och hur de tänkt undvika den oundvikliga kontrovers som kommer att uppstå om/när traditionella booth babes möter den inte längre helt traditionella samtiden.

Det ska bli spännande att se, och jag önskar att alla som lyckas ta sig dit får en underbar upplevelse när de är där. Och det vare sig ni är tjejer, killar eller någonting annat.

Flattr this

No comments:

Post a Comment