Tuesday, October 5, 2010

Dagens visdomsord VI

Idag publicerades en artikel av mig, Emma och Klara borta på Newsmill. Ämnet är höger/vänster-skalan, och dess ökande irrelevans i dagsläget. Check it out. Kolla även in Feltens inlägg på samma tema - antingen före eller efter vår text. Visdomsord blir bara bättre av att kritiskt jämföras.

I andra sammanhang varnas det för cyberkrig, och uppmanas till nationell upprustning inför ett eventuellt kommande cyberattentat. Som förmedlare av kunskap och kontakter vill jag härmed tipsa om att de mer avancerade piratkopierarna, Telecomix samt en hel del andra nätaktivister som ibland befinner sig i vad som uppfattas som en legal gråzon (särskilt på platser där censuren är starkare än annars) är väldigt mycket på samma sida som varnarna i just det här avseendet, och att ett utbyte av kompetenser vore givande för bägge parter. Och inte minst för nätsäkerheten - vilka vet mer om att hålla nätet vid liv än de som faktiskt sysslar med sådant i praktiken, till censurivriga staters och upphovsrättsaktivisters förtret?

Ett avslutande visdomsord kommer från en viss Forsskål, via vår gode Michael. Det har onekligen sagts förr, men det är lika bra att säga det igen - frihet måste försvaras.

Goda tider, detta, med mycket att läsa. Som vanligt här på internet. Med andra ord.

(:~~~~

Flattr this

No comments:

Post a Comment