Thursday, August 6, 2015

Vänsterns propagandamaskin

Om du varit uppmärksam, så har du märkt att vänstern varit igång på sistone. Den har gjort både det ena och det andra, och ställt till med oändligt elände. Det tycks inte finnas någon ände på dumheten, men ändå envisas de med att fortsätta. Det är nästan som att de är oemottagliga för kunskap och framsteg.

Det finns ett problem med ovanstående stycke. Inte nog med att det är tillräckligt långt för att gömma nästa stycke från Facebooks förhandsgranskning, det innehåller dessutom en synonym.

"Vänstern" är en synonym till "PK-eliten". Och till "kulturmarxister".

Detta kommer förmodligen som en överraskning. Särskilt om du läste inledningen och tänkte att vänstern nu ska få sig en rejäl välförtjänt utskällning. Så är det du som blir utskälld i stället.

Ja, du. Precis just du. Som helt oförhappandes börjat använda "vänstern" som generellt skällsord, och lika oförhappandes genom detta börjat ruta in dig i ett fascistiskt språkbruk.

Om du nu kommer med invändningar, så vill jag inte höra dem. Du får gärna motivera denna inrutning för dig själv, men du kan inte hävda att du inte vet vad du gör. Du anammar ett fascistiskt språkbruk, och du gör det i full visshet om vad du gör.

Det är dumheter. Och jag har inget tålamod när det gäller dumheter.

Du har nu två val. Det ena är att fortsätta prata om "vänstern", och genom detta fortsätta närma dig den fascistiska diskurs som använder begreppet som propagandaverktyg. Det andra är att se det som det propagandaverktyg det är, och omedelbart bränna det med samvetets eld.

Jag har fullt förtroende för att du väljer att inte vara medvetet dum i huvudet.

Flattr this

6 comments:

 1. Är det fascistiskt språkbruk även när någon annan än vänstern råkar ut för ofrivillig synonymbildning? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är en väldigt kulturmarxistisk fråga. ;)

   Delete
 2. Jag förstår inte det där med kulturmarxism... finns det något bestående och bibehållbart värde i sk kulturmarxism...?... vad som nu menas... jag har inte heller använt fascistiskt språkbruk mot människor som uppenbart? inte har upplevt den stringens som... Bodil beskriver efter några få rader bara... håll ut och läs... tändes ljuset?
  http://www.arkiv.certec.lth.se/bodil/l%C3%A4rande/portfolj.html
  Jag har bara sjuårig folkskola och ingenjörsex. på engelskkunskapsnåder... kompenserat med matte, fysik... så vad som skrivs av mej här är inte särskilt stringent... försöker så gott jag kan...

  ReplyDelete
 3. ... sällan - i varje fall medvetet - använt fascistiska argument... mot någon... är troligen närmare vad som kanske är "sant". Vad är jag rädd för... egentligen...//... att betraktas såsom en entitet med etiketten "bipolär" tills vidare känns det som en ensamvarg som söker en ny flock ... efter att vid 83 så är två bröder m.fl. döda så... men så länge skutan kan gå..................

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete